Music, Art & Lemonade laat de Markt in Papendrecht bruisen

Cultureel evenement Music, Art & Lemonade liet de Markt in Papendrecht van woensdag 13 tot en met zondag 17 juni bruisen met een loungehoek, exposities, verassende en gevarieerde optredens, concerten en allerlei gratis workshops, waaronder een over Operatie Steenbreek.

Fruitteeltbedrijf De Heerlijkheid van Papendrecht en Operatie Steenbreek maakten met een speciale  zomerse workshop Papendrechtertjes enthousiast om hun tuin groener te maken, bij te dragen aan het klimaat en een gezonde samenleving. Te veel bestrating in tuinen zorgt namelijk tijdens hoosbuien voor problemen en verhoging van de tempartuur. Daarnaast zijn groene tuinen aantrekkelijk voor bijen.

Ruim 150 kinderen plantten op de Markt hun eigen aardbeienplantje, nadat ze het potje eerst feestelijk versierden (zie foto). Al binnen enkele weken kunnen ze het plantje in de tuin of op het balkon zetten en de eerste aardbeien oogsten. Niet alleen helpen de kinderen de natuur hiermee een handje, ze vonden het vooral ook erg leuk om te doen.