Operatie Steenbreek – Maak Den Haag weer groener!

‘Een tegel eruit, een plant erin!’, is het motto. Operatie Steenbreek is een landelijke campagne, waarvan de Haagse versie wordt uitgevoerd door Duurzaam Den Haag. Bewoners en bedrijven kunnen dankzij Operatie Steenbreek hun tuintegels inleveren voor gratis planten!

Heb je een (tuin)tegel en wil je deze inruilen voor een gratis plant? Operatie Steenbreek trekt in 2017 de wijk weer in met verschillende acties. Hierbij komt Duurzaam Den Haag naar je toe!

Vergroen je tuin, ruil je tegels in voor gratis planten
Wil je niet wachten? Je kunt ook zelf je tuintegels inleveren voor gratis planten op de volgende adressen, vermeld hierbij dat je via Operatie Steenbreek en Duurzaam Den Haag komt:

  • Zorgkwekerij Mens & Tuin – Hillenraadweg 35 (ma, di, do en vr van 11.00 uur – 15.00 uur)
  • Pluk Den Haag – Loosduinse Hoofdstraat 1184 (di t/m zo van 09.00 uur – 16.30 uur)
  • Wellantcollege Westvliet – Westvliegweg (ma van 08.00 uur – 15.00 uur)
  • Buurttuin Moerwijk – Guntersteinweg 14 (inleveren na telefonische afspraak 06 16 55 23 06)

Organiseer een straatactie en leg geveltuinen aan
Buurtbewoners kunnen zich opgeven voor een straatactie om gezamenlijk de buurt te vergroenen. Dit kan bijvoorbeeld door gezamenlijk geveltuinen aan te leggen. Duurzaam Den Haag zorgt voor de gratis planten en haalt de tegels op. Lees hier een nieuwsbericht over een straatactie die vorig jaar plaatsvond. Neem contact op met edwin@duurzaamdenhaag.nl voor alle informatie!

Vergroen een plein in je buurt
Woon jij in de buurt van een plein vol tegels en mag dit wel wat groener? Neem contact op met edwin@duurzaamdenhaag.nl. Vorig jaar is bijvoorbeeld het Slachthuisplein helemaal vergroend, hierbij zijn 40.000 stenen vervangen door groen. Benieuwd? Lees het nieuwsbericht hier na.

Operatie Steenbreek trekt de wijk in
Het Operatie Steenbreek team trekt de wijken van Den Haag in met een kar met planten en roept buurtbewoners op hun tuintegels in te leveren voor gratis planten. En veel Hagenaars geven gehoor aan deze oproep: in 2015 werden er ruim 4250 tuintegels ingeruild voor gratis planten. In 2016 zijn er maar liefst 87.842 tegels omgeruild voor gratis planten!

Agenda
Op 11 maart is Operatie Steenbreek te vinden in Duinoord.