Prijsuitreiking ontwerpwedstrijd in kader van Operatie Steenbreek

Op vrijdag 7 juli zijn de prijzen uitgereikt voor de ontwerpwedstrijd die tijdens de Open Kwekerijdagen en de Boskoopse Planten- en Kunstmarkt werd gehouden. Deze wedstrijd werd in het kader van Operatie Steenbreek georganiseerd door Gemeente Alphen aan den Rijn, ontwerpbureau Samen Groen Doen uit Boskoop, het IVN Alphen aan den Rijn en Groei en Bloei Alphen aan den Rijn.

De deelnemers konden echte planten gebruiken en tegels uit een tegeltuin lichten om zelf een mooie en kleurrijke tuin te maken. Het doel van de wedstrijd is mensen in aanraking te brengen met een aantrekkelijke en duurzame tuin die ook nog eens onderhoudsvriendelijk is. Veel mensen denken namelijk dat een grijze tegeltuin makkelijk is, maar het zorgt voor oververhitting en wateroverlast in de stad. Door de klimaatverandering ontstaan er steeds meer piekbuien waardoor riolering en sloten steeds meer overbelast raken. Een groene tuin zorgt ervoor dat de temperatuur in de stad gunstig blijft en het water beter wordt afgevoerd.

Tijd voor omdenken
‘Het is tijd voor omdenken, namelijk niet meer in steen maar in groen. Op deze manier kunnen insecten, vlinders en vogels ook overleven in de stad of dorp. Een levendige stad of dorp is tenslotte een prettige plek om te wonen en te werken’, aldus wethouder Van Velzen.

Winnaars
De winnaars van de wedstrijd die tijdens de Boskoopse Planten- en Kunstmarkt werd gehouden: Claire Vromans (eerste prijs), Atie van der Haar (tweede prijs), Ingrid Schellingerhout (derde prijs) en John en Inez van Os (vierde prijs). De winnaars van de wedstrijd die tijdens de Open Kwekerijdagen werd gehouden: Lana, Wendy en Michael Pronk (eerste prijs), Jessica en Thomas Koolmees (tweede prijs) en Margreeth Slok en Myrthe Kamphuis (derde prijs).

Bron:
Alles in Alphen