Talkshow De Groene Stad: Natuurinclusief Bouwen en Omgevingsvisie

Houden we vandaag de dag bij de inrichting van onze steden en dorpen al rekening met meer ruimte voor natuur? Hoe kunnen overheden en ‘groene’ en ‘grijze’ sector samen stappen zetten om het collectieve bewustzijn te veranderen? Het programma voor de online talkshow op donderdag 3 december tussen 10.30 en 11.30 uur is bekend. 

Margot Ribberink (voormalig weervrouw en huidig ambassadeur Stichting Steenbreek) ontvangt tijdens de talkshow de volgende gasten:

  • Harwil de Jonge (Heijmans) en Monica Wichgers (wethouder gemeente Culemborg) over de rol van overheden en projectontwikkelaars. Wat zijn de wettelijke plichten rond natuur versus de kansen die natuurinclusief bouwen kan bieden. Met een uniek inkijkje in het project nieuwbouwwijk Parijsch in Culemborg.
  • Jelle de Jong (IVN/DuurzaamDoor) over de vertaalslag naar de praktijk vanuit natuurbescherming en de bouwopgave waar Nederland voor staat. En hoe betrekken we de toekomstige bewoners van (sociale)huur- en koopwoningen om te voorkomen dat de private omgeving al gelijk wordt versteend? De wijk Kerckebosch in Zeist biedt hiervoor inspiratie.
  • Leon Smet (Stichting De Groene Stad). Niet alleen in Nederland staan we voor een grote opgave om onze leefomgeving te vergroenen. Ook de landen om ons heen ondernemen stappen, dat laten de genomineerde projecten aan de Green Cities Award wel zien. De Europese winnaar wordt tijdens deze talkshow bekend gemaakt.

Aanmelden
De talkshow is online te bekijken via https://thegreencity.eu/ en deelname is gratis. Vanaf 10.25 uur is de livestream actief. Vooraf aanmelden is mogelijk via dit aanmeldformulier. Via de chatfunctie is het mogelijk om vragen te stellen aan de gasten.
Verhinderd op 3 december? De talkshow wordt opgenomen en is daarmee ook op een later tijdstip terug te kijken.

De komende maanden worden nog veel meer icoonprojecten online gedeeld. Dit alles wordt verzameld in een routekaart die volgend jaar september aan de minister wordt aangeboden tijdens de Vakbeurs Openbare Ruimte. De transitie naar een natuurinclusieve samenleving is volop in beweging.