Al meer dan 100.000 biologische bloembollen geplant dankzij ‘Plant je mee’

In oktober en november organiseert Steenbreek namens NL Vergroent de campagne ‘Plant je mee’ om aandacht te vragen voor het najaar als ideale plantmoment. Samen willen we zoveel mogelijk bomen, struiken, vaste planten en bloembollen in de grond zetten. Dit najaar zijn er dankzij deze actie vanuit Steenbreek al méér dan 100.000 biologische bloembollen geplant!

Plant je mee is een campagne voor diverse doelgroepen, zoals inwoners, gemeenten en tuincentra. Dominique van de Kamp, projectmanager van Stichting Steenbreek, ziet dat de actie steeds meer begint te leven: “Op sociale media wordt het materiaal uit de toolkit veelvuldig en op creatieve manier gedeeld door uiteenlopende partijen, en zo’n 24 gemeenten organiseren momenteel een bloembollenactie of andere najaarsactiviteit.” De biologische bloembollenmix is nog steeds te bestellen, maar wacht niet te lang meer.

Nationale Bloembollenweekend
In het eerste weekend van oktober werd voor het eerst het Nationale Bloembollenweekend georganiseerd om het belang van voorjaarsbloeiers te benadrukken. Uit onderzoek blijkt dat de afname van insecten zo’n 75 procent is. In het vroege voorjaar is het tegenwoordig eerder warm. Boven de 15 graden worden de insecten wakker en bijen en hommels gaan vliegen. Doordat er dan onvoldoende voedsel is raken ze uitgeput en gaan vaak dood. Van groot belang is dan om gebruik van biologische bloembollen te promoten. Deze zijn gegarandeerd vrij van chemische middelen, die schadelijk zijn voor de insecten.

Over Plant je mee
De herfst is het ideale seizoen voor de aanplant en andere werkzaamheden in de tuin. Tijdens deze maanden is de bodem nog relatief warm, maar ook vochtig. Daardoor kunnen je planten voor de winter goed wortelen en in ‘slaapstand’ gaan. Wanneer het voorjaar aanbreekt kan de groei dus direct beginnen en geniet je al snel van een groene en bloeiende tuin. Een bloeiende lente, plant je in de herfst!

Kijk voor meer informatie op plantmee.nl