Breng jij de natuur naar je buurt?

Groen in de buurt brengt mensen samen en maakt iedereen vrolijk. Natuur is echter niet alleen goed voor de leefbaarheid van buurtbewoners, maar ook voor de biodiversiteit in de buurt en de gezondheid van mensen en dieren. Overal in Nederland zijn buurtbewoners, groene ondernemers en gemeenten aan de slag gegaan. Zij slaan de handen ineen om buurten te vergroenen.

Heb jij ook zo’n gezamenlijk idee of initiatief waarmee je natuur naar je buurt brengt? Dien dan jouw idee voor 15 juni in op www.duurzamedinsdag.nl en maak kans op de ‘VHG Groenprijs’: €1000,- en ondersteuning van VHG.

Geef jouw idee een podium in politiek Den Haag
Duurzame Dinsdag verzamelt inspirerende en innovatieve ideeën uit de samenleving op www.duurzamedinsdag.nl. Die ideeën worden op de eerste dinsdag van september aangeboden aan het kabinet. Op deze dag neemt de Staatssecretaris de koffer met ideeën in ontvangst. Dit koffertje is de afgelopen jaren een icoon geworden: een icoon dat de duurzame samenleving verbindt aan de politiek. De beste ideeën krijgen die dag letterlijk een publiek en politiek podium. Eén van de prijzen die dit jaar worden toegekend is de VHG Groenprijs.

Over VHG
Branchevereniging VHG is een vereniging voor onder andere hoveniers en groenvoorzieners. VHG bevordert de kwaliteit van leven door middel van aanleg en onderhoud van groen midden in de samenleving.