,

Brabant lanceert platform voor groene initatieven

Je buurttuin uitbreiden, een houtwal herstellen, een bijenlint aanleggen of de natuurspeeltuin opknappen. Al deze mooie ideeën kosten tijd én geld. Speciaal daarvoor heeft de provincie het platform Brabanders voor Natuur gelanceerd. Heb je een goed groen idee voor jouw buurt, dorp of stad? Dan krijg je via het platform hulp bij het opzetten en uitvoeren van jouw campagne.

Iedereen die tijd, kennis en geld wil inzamelen voor een groen idee kan een actie starten op Brabandersvoornatuur.nl. Via dit platform krijg je hulp bij het concreet maken van je idee en het opbouwen van een betrokken groep mensen die uw actie steunt. Voor een groen idee is ook vaak geld nodig. Met de campagne zamel je geld in.

Voorbeeldproject: kinderen ontdekken slechtvalken
Een mooi voorbeeld is de campagne van de werkgroep slechtvalken. Het doel: basisschoolkinderen kennis laten maken met slechtvalken die in de toren van de Petruskerk in Vught broeden. Op deze manier leren kinderen over de spectaculaire roofvogel én over de natuur. De werkgroep zamelde zelf € 875 in en kreeg een bijdrage van de provincie Noord-Brabant.

Kans op een bijdrage tot € 5.000
Heb je een goed, groen idee? En zorgt dat voor actieve samenwerking onder inwoners bij het groener maken van hun omgeving? Dan maakt jouw project misschien ook kans op een bijdrage van provincie Noord-Brabant van maximaal € 5.000 en maximaal 50% van het doelbedrag.

Hoe werkt het?
Meldt je initiatief aan op Brabandersvoornatuur.nl. Een campagnebegeleider van Brabanders voor Natuur neemt contact met je op om mee te denken over het vervolg. Met jouw campagne zamel je geld in. Heb je jouw streefbedrag bereikt? Dan kun je (samen met anderen) aan de slag met het vergroenen van jouw buurt!

Over Brabandersvoornatuur.nl
Brabanders voor Natuur is een initiatief van de provincie Noord-Brabant. Voorheen kwamen alle crowdfundingsacties samen op de website van Voor je Buurt. Met Brabandersvoornatuur.nl is er nu een speciale website voor alle Brabantse initiatieven.