Workshop “Makkelijk Groen! hoe maak je een makkelijke groene tuin?”

Op dinsdagavond 4 april organiseren Groei&Bloei Amersfoort-Leusden en De Groene Belevenis een workshop “Makkelijk Groen!”.

Tijdens deze workshop legt Eveline Beukema van Buitenkans Tuinen uit hoe je in 3 stappen een groene tuin realiseert die makkelijk is te onderhouden. Want een tuin met goed aangelegd groen kan net zo onderhoudsarm zijn als een betegelde tuin!  Deelnemers krijgen als handig hulpmiddel een plantenwaaier met 26 sterke ‘makkelijke’ planten mee.

De workshop vindt plaats op 4 april van 20.00u tot 22.00u (inloop 19.30u) bij De Groene Belevenis aan de Hamersveldseweg 107 Leusden. Bij voorkeur graag inschrijven via www.degroenebelevenis.nl, dan ben je zeker van een plek (deelname is gratis).

Waarom meer groen?
Door stenen uit je tuin te halen en (makkelijk) groen aan te planten krijg je met weinig tijd en inspanning een groene bloeiende tuin die makkelijk te onderhouden is. Want een groene tuin is veel aangenamer dan een versteende tuin! Andere voordelen zijn:
– Een groene tuin werkt verkoelend in de zomer en voelt aangenamer in de winter
– In een groene tuin kan regenwater door de grond en de planten worden opgenomen. Zo voorkom je na hevige regenbuien dat er plassen in je tuin en in de straat staan!
– Een groene tuin draagt bij aan meer variatie. Groen zorgt voor voedsel, nestgelegenheid en schuilplaatsen voor bijvoorbeeld vlinders, vogels, bijen en egels.
– Werken in de tuin is goed voor je! En het kan ook een leuke sociale activiteiten zijn als je samen met je buren werkt aan een groenere straat en wijk.

Dit is een activiteit in het kader van Operatie Steenbreek en wordt ondersteund door gemeente Leusden en Waterschap Vallei en Veluwe.

Bron:
Leusderkrant.nl